Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació, per un import de 6,1 milions d'euros, de les obres de millora de la carretera GI-633 entre Medinyà i Sant Jordi Desvalls. Aquesta actuació, precisen fonts de la conselleria, consistirà en l'eixamplament i millora d'aquesta via en un tram de sis quilòmetres, «per tal d'afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció». Els treballs començaran la tardor i tindran un termini d'execució de 18 mesos.

Les obres que ara es liciten s'emmarquen en el Pla de Millora de la seguretat de les carreteres del Baix Ter que impulsa el Departament de Territori. En aquest cas, l'actuació abasta el tram de la carretera GI-633 comprès entre la cruïlla amb l'N-II i l'inici de la variant de Sant Jordi Desvalls, per on passen, de mitjana, 5.200 vehicles cada dia.

L'obra comportarà l'eixamplament de la calçada, que passarà a tenir una amplada de nou metres, amb dos carrils de circulació, un per sentit, de 3,5 metres i dos vorals d'1 metre d'amplada cadascun. Actualment, en alguns trams la carretera té una amplada de 6 metres i no disposa de vorals. Així mateix, es preveu la millora del traçat i diverses actuacions de seguretat viària: la millora d'un revolt existent a l'inici del traçat i l'augment del gàlib vertical en el creuament soterrat amb l'autopista AP-7.

Rotonda a Cervià de Ter

A l'entrada a Cervià de Ter, pel costat Medinyà, s'ha previst una rotonda de 36 metres de diàmetre exterior per ordenar els moviments entre la Gi-633 i la travessera de Cervià de Ter, i dos camins existents al costat esquerre de la carretera. Això permetrà, d'una banda, allunyar la zona de trànsit d'un habitatge molt proper a la carretera i, de l'altra, eliminar un revolt molt tancat en aquest punt. També s'eixamplarà el pont sobre la riera de l'Arner, a l'altura de Cervià de Ter, per encabir al marge dret de la carretera un carril per a bicis i vianants d'1,5 metres d'amplada, i es faran millores a la travessera de Cervià de Ter, amb semaforització i treballs de pavimentació.

A la sortida del poble, en sentit Sant Jordi Desvalls, s'ha previst perllongar les voreres existents a banda i banda de la carretera fins a la cruïlla de la GI-633 amb el camí de les Escoles. Les voreres tindran 2,5 metres d'amplada la de l'esquerra i 2 metres, la de la dreta.

També es millorarà la rasant d'un punt entre Cervià de Ter i Sant Jordi Desvalls per afavorir la visibilitat, i s'obriran carrils d'acceleració i desacceleració a la intersecció d'accés a Viladesens, així com carrils d'entrada i sortida a la intersecció de Raset (Cervià). En aquesta zona s'han previst apartadors per a autobusos.