12 de març de 2018
12.03.2018

La Guàrdia Civil no detindrà el director esportiu de l'Uni Girona per no declarar

?Els agents l'havien citat divendres passat a declarar a l'Estartit per un suposat delicte d'odi

12.03.2018 | 07:06
La Guàrdia Civil no detindrà el director esportiu de l'Uni Girona per no declarar

La Guàrdia Civil no detindrà el director esportiu de l'Uni Girona que no va anar a declarar malgrat que se l'havia citat per un suposat delicte d'odi. Els agents van fixar per a aquest divendres passat la declaració, però Pere Puig ja va advertir a través de la seva advocada, Montserrat Vinyets, que no aniria a la Comandància del cos a l'Estartit a donar la seva versió dels fets, ja que considerava que s'estava fent «una mala utilització» d'aquest tipus de delictes. Ara, la Guàrdia Civil enviarà el cas al jutjat de la Bisbal, que serà l'encarregat de resoldre si admet o no a tràmit la denúncia contra Puig per un presumpte delicte d'odi, i si considera que cal realitzar alguna diligència més amb relació al cas.


Amenaces a un veí

Al director esportiu de l'Uni Girona se l'acusa d'amenaçar per telèfon un veí de l'Estartit que apareixia en un vídeo retirant llaços grocs. L'home també va denunciar la persona que va pujar el vídeo en un «grup tancat» d'una xarxa social. En aquest cas, l'autor del vídeo sí que va acudir a la Comandància, però es va acollir al seu dret de no declarar.

L'afectat assegura que arran d'haver-se pujat les imatges a internet ha rebut pintades amenaçadores i trucades, una d'elles la que suposadament va fer Puig. Vinyets confia que el jutjat arxivi la causa contra el seu client, i recorda que el denunciat «ha fet apel·lacions al franquisme i comentaris racistes i no se l'ha perseguit». Vinyets també lamenta la intervenció policial i judicial «en aquells que exerceixen el dret a la participació política».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook