14 de març de 2018
14.03.2018

Les entitats socials del Clúster Èxit formen 60 persones en risc d'exclusió

Formació específica vol afavorir la inserció laboral en els sectors carnis, comercial o en l'atenció al públic

14.03.2018 | 12:49
Dos participants dels cursos formatius del Clúster Èxit.

Els sectors carnis, de l'alimentació, l'atenció al públic o el comerç centren els cursos que les entitats socials del Clúster Èxit ofereixen a 60 persones d'entre 18 i 56 anys i diferents graus de discapacitat intel·lectual, amb l'objectiu de millorar les seves possibilitats d'inserció laboral.

En aquests moments, s'ofereix un curs d'operacions bàsiques d'alimentació, que imparteix la Fundació Ramon Noguera; un altre d'auxiliar d'atenció al públic, a càrrec de la Fundació Drissa; i un tercer de reposador en grans superfícies, de la Fundació Astrid-21. A més, es repeteix el curs d'operari carni amb l'empresa Friselva; en aquest cas, amb compromís de contractació.

Aquestes formacions s'imparteixen a persones de les tres entitats, amb graus de discapacitat d'entre el 33 i el 65%. Són cursos adaptats a les necessitats de col·lectius amb especials dificultats que es fan dins del Programa Incorpora, de la Fundació Bancària La Caixa. El Clúster Èxit està integrat per nou entitats gironines de l'àmbit de l'economia social i el treball amb suport sense ànim de lucre, que donen feina a 754 persones amb discapacitat intel·lectual, física, malaltia mental, síndrome de down i risc d'exclusió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema