14 de març de 2018
14.03.2018

La reacció de Ripoll després dels atemptats, model de convivència social

Una jornada a Barcelona que posa en valor la diversitat i la convivència incorpora el projecte del Consorci de Benestar Social i l'Ajuntament

14.03.2018 | 11:08
Manifestació de la comunitat islàmica de Ripoll, a l´agost.

La reacció de l'Ajuntament de Ripoll i del Consorci de Benestar Social del Ripollès davant dels atemptats terroristes d'aquest estiu a Barcelona i a Cambrils, en els quals van intervenir joves del municipi, es destacarà com a exemple en una jornada sobre innovació social organitzada per SUMAR. Aquesta és una entitat pública de Serveis Socials en la qual la Diputació de Girona té la participació majoritària, al costat de diverses administracions catalanes.

Els responsables de l'activitat han trobat oportú incorporar el projecte que Ripoll va posar en marxa després dels atemptats del 17 d'agost en el programa de la jornada «10x10 Càpsules d'Innovació Social».

Amb aquesta iniciativa, que s'adreça a totes les persones que viuen a la capital del Ripollès, «s'està treballant intensament per analitzar les possibles causes que van moure els joves ripollesos a cometre els atemptats» i, també, per «traçar unes línies estratègiques que permetin millorar el model de convivència al municipi».

L'intercanvi d'experiències, centrades en l'àmbit social i enfocades a garantir la bona convivència de les diferents comunitats, es farà aquest divendres al CosmoCaixa de Barcelona i inclourà una explicació del contingut del projecte anomenat «17A: Testimoni des de Ripoll». Les encarregades d'explicar el detall del treball que s'està fent a la ciutat gironina seran les tècniques de l'equip de Cohesió Social del Consorci de Benestar Social del Ripollès Alícia Mesas i Núria Riera.

Amb la seva intervenció, l'entitat promotora de la jornada vol posar en valor l'esforç que s'està realitzant a Ripoll amb la finalitat de valorar i aclarir els possibles factors que poden haver conduït els joves ripollesos a radicalitzar-se i a participar en els atemptats terroristes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema