La cinquena edició festival Vívid s'iniciarà el proper 1 d'abril amb una quarantena d'activitats amb l'objectiu de convertir durant un mes les comarques de l'Alt i el Baix Empordà en «l'epicentre» de l'enoturisme a Catalunya.

L'esdeveniment continua amb la tendència iniciada l'any passat de reduir el nombre d'accions per tal d'oferir «més qualitat».

Per això entre les novetats d'enguany, s'ha previst un cicle teatral entre vinyes, tastos dalt de globus aerostàtics i amb personatges «populars» com Empar Moliner, Carles Xuriguera o Martí Gironell.

També es mantindran els tastos en espais singulars que es van impulsar a l'edició anterior i que inclouran degustacions al monestir de Sant Pere de Rodes, el Castell de Requesens o el jaciment d'Empúries.

Prop de 2.000 places

La cinquena edició d'El Vívid inclou un programa amb una quarantena d'activitats durant els caps de setmana del mes d'abril, amb prop de dues mil places. El tret de sortida tindrà lloc l'1 d'abril, al matí, amb la segona edició de la Marxa Popular entre Vinyes, a Vilajuïga.

Els participants recorreran cinc quilòmetres a peu entre vinyes i cellers del municipi que finalitzarà amb una degustació vins de la localitat durant un esmorzar popular. Aquesta proposta també inclourà trobada d'instagramers #InstaVívid per donar el tret de sortida a la nova edició.

I entre les propostes singulars, destaca el cicle teatral «Escenes entre vinyes», amb píndoles de microteatre fora del teatre, que tindran lloc a Capmany i Garriguella. Durant dues jornades, els espectadors gaudiran de tres obres de microteatre, d'una durada de quinze minuts cadascuna, en tres cellers diferents. Acabada cada representació, els assistents tastaran els vins dels cellers que acullen les funcions.

«Tastos amb personalitat»

Una altra de les novetats destacades del Vívid 2018 seran els «Tastos amb personalitat», que protagonitzaran personatges populars vinculats d'una o altra manera al món del vi. L'escriptora Empar Moliner -gran aficionada als vins-, l'actor Carles Xuriguera -elaborador de vins a l'Empordà-, el periodista Marcel Gorgori -que va ser director del programa En clau de vi- i l'escriptor Martí Gironell ?amb diversos llibres vinculats a aquest món- seran els encarregats de dirigir aquests tastos. Tots quatre faran una tria dels vins de l'Empordà que més els agraden i els compartiran amb els participants d'aquestes activitats.