El Punt d'Informació Aerobiològica (PIA), en col·laboració amb el Centre de Visió per Computador de la UAB, han posat en marxa una aplicació per a mòbils que alerta de la presència de plantes que provoquen al·lèrgia als carrers de les ciutats. L'enginy s'anomena Planttes i anima els usuaris a ubicar sobre el mapa la presència d'aquests focus al·lergògens i indicar-ne l'estat de floració.

Aquesta aplicació que va néixer com a exercici pràctic en una col·laboració amb el màster de disseny de l'Escola de Disseny de Barcelona té per objectiu engrescar els ciutadans que col·laborin en la configuració del mapa de les possibles al·lèrgies als carrers de les ciutats i pobles. Es troba a disposició dels usuaris a GooglePlay a través del sistema Android.

L'aplicació Planttes mostra als usuaris imatges de les diferents plantes al·lergògenes més importants, i els ofereix informació de com són les seves flors i els seus fruits. El sistema permet a l'usuari assenyalar en el mapa el punt on es troba (geolocalització), quina planta està veient, i si aquesta es troba sense flor, en fase de formació de flor, si té la flor oberta o si ja té fruit.

Els impulsors esperen que la iniciativa pugui ser de d'interès del públic en general, i també que esdevingui una eina de treball per a escoles, centres cívics i entitats i que aquestes col·laborin i promoguin el seu ús continuat, de manera que amb la col·laboració ciutadana s'aconsegueixi tenir informació en viu de com se succeeixen i progressen les floracions de plantes amb capacitat de desencadenar al·lèrgies en els nostres carrers i places.