15 de març de 2018
15.03.2018

Detenen la cuidadora d'un matrimoni d'edat avançada de Girona que els robava les joies

Els objectes de valor estan valorat en uns 9.000 euros i els Mossos han acredit que els havia venut en joieries i establiments de compravenda d´or

15.03.2018 | 11:40
Detenen la cuidadora d'un matrimoni d'edat avançada de Girona que els robava les joies

Els Mossos d'Esquadra han detingut la cuidadora d'un matrimoni d'edat avançada de Girona que els robava les joies.

Aquests objectes de valor estaven valorades en uns 9.000 euros i havien estat venuts en establiments de compravenda d'or i joieries.

La detinguda és una una dona, de 35 anys, de nacionalitat hondurenya i veïna de Salt. Ha quedat acusada de ser la presumpta autora d'un delicte de furt i un delicte de robatori amb força.

La detenció i investigació ha anat a càrrec dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial del Gironès.

Tota la història va començar el 5 de març, quan l'agent encarregat de comprovar els contractes de compravenda de joies, en diferents establiments dedicats a aquest tipus de transaccions, va detectar objectes de dubtosa procedència.

Arran d'aquest fet, els Mossos van iniciar una investigació per determinar la procedència de les joies.

Empenyorava les joies

Durant la investigació la policia va constatar que la persona que empenyorava els objectes era una dona que treballava de cuidadora d'una parella d'avançada edat, que vivia a la ciutat de Girona.

El 12 de març, una patrulla es va adreçar a un dels establiments de compravenda d'or on havien dut els objectes i també a una joieria, per tal de trobar pistes sobre la persona que havia anat a vendre les joies investigades. El valor total de les joies venudes ascendia a uns 9.000 euros.

Els investigadors van localitzar a la família del matrimoni i van confirmar les seves sospites.`

Les joies eren propietat del matrimoni que cuidava la investigada i les tenien a l'interior d'una caixa forta.

A més, la família tenia sospites que la dona podria estar fent una gestió fraudulenta de les pagues mensuals dels avis, ja que darrerament tenien unes despeses molt elevades.

El 13 de març, els mossos van detenir la cuidadora com a presumpta autora d'un delicte de furt i un delicte de robatori amb força.

La detinguda va passar el dia 14 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook