15 de març de 2018
15.03.2018

L'hospital de Palamós renova l'equipament d'hemodiàlisi

Consta de 24 nous monitors que permeten una tècnica més segura i un ecògraf. S'ha informatitzat la unitat amb un sistema de gestió clínica

15.03.2018 | 10:33
El nou equipament de la unitat palamosina.

L'hospital de Palamós ha renovat el seu equipament d'hemodiàlisi per als pacients amb insuficiència renal crònica que necessiten un tractament renal substitutiu que faci les funcions de filtrar la sang que normalment realitza el ronyó. L'equip consta de vint-i-quatre nous monitors, un nou ecògraf i la informatització de la unitat amb un sistema de gestió clínica.

Des del juliol, l'hospital comarcal del Baix Empordà compta amb vint-i-quatre nous monitors d'hemodiàlisi que permeten la hemodiafiltració online (HD-OL), una tècnica més segura que redueix fins al 30% la mortalitat dels pacients que reben diàliss, segons un estudi publicat el 2012 per la Societat Catalana de Nefrologia i sota la direcció del doctor Francesc Francesc Maduell.

La renovació s'ha completat aquest gener amb el nou ecògraf que permet valorar i monitoritzar l'accés vascular dels pacients i així anticipar-se a possibles problemes de trombosi, facilitar la punció de les fístules i, en conseqüència, evitar derivacions i visites a l'hospital de referència, repercutint en una major comoditat per al pacient.

En paral·lel, també s'està treballant amb la implantació d'un sistema de gestió clínica que s'integrarà amb tota la informació disponible actualment amb els monitors i que no només facilitarà la feina sinó que permetrà minimitzar els errors de prescripció.

Unes 9.700 sessions

D'aquesta millora del servei se'n podran beneficiar els pacients que visiten la unitat i que realitzen tres sessions setmanals de quatre hores.

El 2017, es van realitzar un total de 9.730 sessions a 133 pacients, que suposa un 14% més de sessions més que el 2016. D'aquestes, més de la meitat (5.160) ja van ser amb la tècnica on-line, que aconsegueix una millor neteja de les partícules de major pes molecular que l'hemodiàlisi convencional.

La unitat de diàlisi de l'hospital es va crear l'any1991 i està formada per deu infermeres, dos auxiliars d'infermeria, un supervisor i quatre nefròlegs, mentre que la cap de servei és la doctora Rosa Garcia Osuna. Està situat a la planta baixa de l'Edifici Fleming, sota el centre d'atenció primària de Palamós.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook