Fa pocs dies va tenir lloc la presentació del llibre El comerç, els oficis i la indústria a Sant Jaume de Llierca, passat i futur, escrit per Joan Carreras i editat per Josep Oliveras.

Es tracta d'un llibre de 160 pàgines, dins de les quals hi ha 160 fotografies. El text parteix dels orígens de la indústria tèxtils primer des de la fàbrica dels germans Rafel i Francesc Funosas, que va passar a mans de la família Brutau. Segueix amb un recorregut pels comerços i els tallers d'oficis que hi havia hagut a la localitat i que hi ha.

Per exemple, Carreras documenta l'existència d'un ferrer que posava ferradures als bous, les vaques i les mules. També han treballat el desenvolupament dels polígons de Politger i Montagut, en els quals hi ha hagut empreses com la multinacional Indelma que s'ha traslladat a un polígon de les comarques de Barcelona.

El llibre posa èmfasi en les 25 edicions de la fira de sant Josep. És una fira dedicada al tèxtil que comptarà amb una desfilada de moda a càrrec dels joves dissenyadors i Piùbella Models Agency al centre cívic, el dia 16, al Centre El dia17 de març es farà la representació de «Tripula» dels Farrés Brothers. El dia gran serà el diumenge 18 de març amb tot un ventall d'activitats, com la trobada de puntaires que enguany reunirà més de 300 persones, exposicions, cotxes i motos antigues, tallers tèxtils, teatre, sardanes, espectacle infantil i una arrossada.