Els Mossos han detingut un home a Roses i han denunciat penalment una dona a Palafrugell per simular delictes.

El detingut a l'Alt Empordà en concret, va denunciar suposats fraus bancaris quan en realitat eren pagaments a una pàgina web per buscar parella. La dona denunciada va simular un robatori violent per cobrar de la companyia asseguradora

Els Mossos d´Esquadra de Roses van detenir aquest dimarts, un home, de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l´Escala com a presumpte autor d´una simulació de delicte.

El 19 de febrer un home va denunciar que havia detectat una utilització fraudulenta de la seva targeta de crèdit.

Concretament, la víctima denunciava dinou moviments fraudulents des del juliol del 2017 fins al gener per un import de 553 euros.

Els agents van comprovar que una part dels pagaments s´havien fet en pàgines webs desconegudes i uns altres estaven vinculats a una aplicació coneguda amb la finalitat de buscar parella.

Els Mossos van fer gestions amb els responsables de l´aplicació i es va comprovar que els pagaments eren per una subscripció mensual del denunciant.

Per aquest motiu, el passat 13 de març es va detenir l´home per un delicte de simulació de delicte.

El detingut va quedar en llibertat després de declarar amb l´obligatorietat de presentar-se davant del jutjat d´instrucció de guàrdia de Figueres quan sigui requerit.

Volia cobrar l'assegurança

D´altra banda, agents de l´ABP Bisbat d´Empordà van denunciar penalment, el mateix 13 de març, una dona, de 39 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Palamós, per una altra simulació de delicte.

El dimecres 7 de març una dona va denunciar un robatori amb violència que s´havia produït aquell mateix dia a Palafrugell.

La víctima va explicar que mentre estava carregant objectes al seu vehicle, un home l´havia empès i li havia sostret una bossa que duia a l´esquena amb un ordinador portàtil, dues tabletes, un ratolí , Cd´s, diverses targetes de memòria de gran capacitat i documentació.

Durant la investigació els agents van observar diverses contradiccions a les explicacions que havia donat la denunciant i en tornar a requerir la seva presència per una nova declaració, la dona va confessar que tot era mentida i que ho hauria fet per cobrar de l´assegurança.

Els Mossos recorden que simular un delicte està recollit en el Codi Penal i es preveuen penes de multa de sis a dotze mesos per a les persones responsables.