El Banc de Sang i Teixits de Catalunya anima a celebrar el Dia Mundial de la Felicitat, que és avui, amb una donació de sang i de passada, ajudar a acumular reserves de cara a la Setmana Santa, quan les donacions baixen un 20% respecte del que és habitual.

Donar sang és un gest altruista que produeix una gran satisfacció als donants. Així ho demostren les enquestes que el Banc de Sang fa regularment als donants, que valoren amb un 9,3 la satisfacció que senten després de donar, i també els resultats de l'enquesta Omnibus, en què els gironins puntuen amb un 9,07 la satisfacció després de la donació.

És per això que el Banc considera que el Dia Mundial de la Felicitat és també el dia del donant, i per tant, l'escollit per iniciar la campanya de Setmana Santa, amb el lema «Vine a donar sang i estaràs més feliç que unes Pasqües», que vol acumular estoc per a les festes.

I és que al descens propi del canvi d'hàbits de la ciutadania coincideix amb un risc més alt d'accidents de trànsit perquè hi ha més desplaçaments. El 30% de les donacions es fa servir per a accidents, com els de trànsit. Per això és important tenir reserves suficients també en períodes com Setmana Santa.