Un centenar de mestres i professors van participar dissabte en la jornada de docència de la Matemàtica «Parlem i compartim», organitzada per l'Associació d'Ensenyants de Matemàtiques de les comarques Gironines (Ademgi) i el Grup Perímetre a la Facultat de Ciències de la UdG.

L'activitat, que es va desenvolupar entre les 9 del matí i les 7 de la tarda, va començar amb la conferència titulada «4 mans», centrada en la comunicació a la classe de matemàtiques des d'educació Infantil fins a Secundària.

La resta del programa es va distribuir en catorze tallers pensats per als diferents nivells educatius, a més de taules comercials i activitats d'aula. Experts en diferents àrees van dirigir els tallers, que es van agrupar en dues franges horàries -una abans de dinar i una altra a mitja tarda. El primer bloc va incloure sessions sobre les formes, la pràctica productiva a Primària o les activitats amb calculadora; mentre que en el segon es van tractar qüestions com ara la geometria amb fustes, la lògica o les estratègies de càlcul amb reglets, entre d'altres.

El perfil dels assistents

La majoria dels assistents a la jornada (37,1%) eren docents de Secundària, seguits dels de Primària (36,2%) i d'educació Infantil (21,9%). El gruix, el 26,7%, fa més de 20 anys que es dedica a la docència; el 20%, entre 11 i 15; el 16,2%, entre 16 i 20; i el 19%, fa menys de 5 anys que treballa com a ensenyant.