L'últim episodi de neu abans de l'arribada de la primavera (comença les 17.15 hores) ha sigut testimonial al territori gironí i tan sols ha enfarinat alguns municipis situats a les comarques de la Cerdanya, Ripollès, Garrotxa, nord de la Selva i de l'Alt Empordà.

Viladrau s'aixecava amb aquesta estampa aquest matí.

A Sant Hilari Sacalm la neu també ha acabat agafant.

En canvi, a Puigcerdà, la nevada ha estat menor.

A l'Alt Empordà, la neu ha agafat a la serra de l'Albera.

Quant a gruixos de neu destacables a les comarques de Girona -fins a les nou del matí-, segons el Meteocat se n'han donat a punts del Ripollès, Selva i Ripollès.

A Viladrau, s'han acumulat fins a 5 centímetres i a Gombrèn, 10. Mentre que a Espinelves, la neu ha acabat deixat un gruix de 4 centímetres i a Das, de 3.

La nevada es va produir durant la nit i part de la matinada tot i que el front va afectar de forma més severa les comarques de la Catalunya central i les del nord de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Sortosament no s'han generat problemes de mobilitat, fruit segurament, ja de la prohibició de pas de tràilers per algunes carreters durant la matinada, com ha succeït amb l'Eix Transversal.

Temperatures baixes

Aquest primer dia de primavera també va acompanyat de tramuntana i de baixes temperatures

Els registres es mouen a primera hora del matí entre els 3 i 5 graus de mínima a l'interior i en punts de la costa. Per exemple, a Girona ciutat s'han assolit els 4,6 graus o a Sant Pere Pescador, 4,4.

Al Ripollès i la Cerdanya com és habitual els termòmetres s'han quedat curts i les mínimes són negatives. A Puigcerdà, el mercuri ha pujat fins als -3,4 graus, a Molló el termòmetre s'ha aturat als -4,3 graus i a Das, en -2,5.

La previsió per avui és que les precipitacions desapareguin a primera hora per deixar pas a clarianes i sol al migdia.