La mobilització de l'habitatge, repensar diferents zones de l'espai públic i un projecte per dinamitzar el carrer dels Sastres seran les primeres accions del Pla Integral de Millora del Nucli Antic d'Olot (PIAM del Nucli Antic).

Les primeres accions s'inclouen en la partida de 150.000 € que el pressupost de l'Ajuntament d'Olot per al 2018 destina al PIAM del Nucli Antic. També són accions dins d'aquesta àrea d'influència la creació d'un espai de coworking, les inversions fetes a l'Escola Superior d'Art Disseny i Oficis Artístics i la possible ubicació d'una residència d'estudiants al Nucli Antic.

Ara, i per tal de seguir les accions exposades preveuen fer un Consell de Barri, la celebració del dia del Pla, una activitat per fer difusió dels treballs i la creació d'un espai expositiu que recollirà el material elaborat. L'espai estarà al nou local de l'Associació de Veïns del Barri Vell.

Els resultats del procés participatiu del PIAM del Nucli Antic van serpresentats ahir a les 8 del vespre, al Centre Catòlic d'Olot. L'acte va comptar amb la presència dels representants de les entitats, els partits polítics i els tècnics municipals que han format part del procés participatiu que va precedir la redacció del pla.La galeria dels Sastres

Al llarg d'aquest any, també es vol avançar en el que s'ha batejat com «la galeria dels Sastres», un projecte que vol recuperar l'eix d'activitat d'aquest sector amb la reobertura de locals buits i la instal·lació de tallers de creadors i professionals joves en àmbits com el tèxtil o el disseny gràfic.