20 de març de 2018
20.03.2018

Trobada transfronterera d'escoles de cuina i restauració de Catalunya i França

Hi participen l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona i l'institut Olivar Gran de Figueres

20.03.2018 | 07:17
Una activitat de la trobada transfronterera .

Disset escoles de cuina i restauració catalanes i franceses, entre elles la de Girona i l'institut Olivar Gran, de Figueres, van participar en una trobada per tal de fomentar la formació professional transfronterera i promoure la cooperació entre els centres i les empreses del sector. Es va realitzar la setmana passada, en el marc d'una jornada a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona, amb el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.


Intercanvi d'experiències

La trobada va permetre l'intercanvi d'experiències i el debat sobre els currículums català i francès de cuina i gastronomia. Alhora, es va aprofundir en la cooperació pel que fa a la mobilitat transfronterera d'alumnat i professorat, i es van analitzar els procediments de reconeixement mutu de competències professionals i títols. L'organització de la jornada de treball es va emmarcar en el projecte PyireneFP, que té un pressupost d'1.980.686,76 euros i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Per part catalana hi van participar, a més dels responsables del Departament d'Ensenyament, els següents centres: l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona; l'institut Olivar Gran, de Figueres; els instituts Cavall Bernat de Terrassa; de Tona; Joan Ramon Benaprès, de Sitges; i Martí Dot, de Sant Feliu de Llobregat; els instituts d'Hoteleria i Turisme de Lleida, de Cambrils i de Barcelona.

Per part francesa, hi van participar, a més dels representants del Consolat, de l'Institut Francès, de l'Academie de Tolosa de Llenguadoc i de Montpeller i de la regió d'Occitània, també hi havia centres de diferents poblacions.

Dijous, els assistents a la jornada van participar al sopar gastronòmic ofert pel Consolat General de França a Barcelona, dins el projecte Goût de France –un projecte mundial a 150 països que inclou un únic menú i la participació de 3.000 cuiners. El sopar va anar a càrrec de tres xefs francesos que van dirigir el treball d'un grup d'estudiants de Formació Professional d'hoteleria catalans i francesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook