22 de març de 2018
22.03.2018

Detenen a Lloret 2 membres d'una banda dedicada al tràfic internacional de drogues

La Policia Nacional ha desarticulat el grup criminal que a la població de la Selva hi tenia una plantació de marihuana

22.03.2018 | 16:27
Detenen a Lloret 2 membres d'una banda dedicada al tràfic internacional de drogues

La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic internacional d'haixix i marihuana.

A les comarques de Girona van escorcollar un xalet a Lloret de Mar on també van detenir dos dels presumptes membres de la banda.

Mesos abans, durant la investigació, els agents van interceptar a la Jonquera un dels camions que anava cap al nord d'Europa carregat de substància estupefaent.

En total, hi ha 26 detinguts a tot Catalunya que formen part d'aquesta organització serbi-bosniana. Entre els arrestats hi ha dos antics membres dels Pink Panthers, que estaven buscats internacionalment i que ara s'havien reconvertit a narcotraficants. Els caps de la banda vivien a la província de Barcelona.

Una de les plantacions comissades - Policia Nacional

El grup criminal comptava amb cinc plantacions de marihuana a Catalunya, una d'elles a Lloret de Mar. Aquí hi treballaven els anomenats "temporers", que eren portats expressament des de Sèrbia per al cultiu, recol·lecció i envasament de l'estupefaent.

La droga en canvi, segons la Policia Nacional, era transportada per carretera a diversos països europeus a través de transportistes que utilitzaven les seves rutes habituals per camuflar l'estupefaent amb la mercaderia legal.

En total durant l'operació policial, els agents han aconseguint interceptar cinc camions en ruta amb més de 300 quilos de droga i amb destinació Itàlia, França, Alemanya i Suècia. Un d'ells a la Jonquera.

Els agents per portar a terme les detencions i comissos de droga, han escorcollat 15 immobles a Barcelona, a Girona -una- i Tarragona on es van trobar 2.237 plantes de marihuana, 80 quilos en cabdells, dues armes de foc, més de 58.000 euros en efectiu i 5 vehicles.

Una de les armes - Policia Nacional

Aquesta operació ha estat desenvolupada de forma conjunta per la Policia Nacional amb el Departament de Policia Criminal de la República de Sèrbia, el Servei de Duanes de l'Antena de Toulouse (França) i la Guarda de Finança italiana.

Agost de 2017, l'inici de la investigació

Les primeres investigacions es van iniciar a l'agost de 2017 quan la Fiscalia contra el Crim Organitzat de la República de Sèrbia va informar als investigadors de l'assentament a Catalunya d'una organització criminal dedicada al tràfic internacional d'estupefaents.

Pel que sembla, la trama comptava amb diversos laboratoris distribuïts per Europa per elaborar droga i, després de la intercepció de dos camions que portaven marihuana amb destinació a Alemanya i Itàlia, els agents van sospitar que podien comptar amb una infraestructura similar a Espanya.

Un cop avançades les indagacions, els investigadors van identificar els membres d'aquesta organització, entre ells antics membres del grup criminal dels Balcans "Pink Panthers" buscats internacionalment.

La droga era transportada per carretera a diversos països europeus a través de diversos transportistes que treballaven per a ells i que, en les seves rutes habituals, ocultaven la marihuana entre la mercaderia legal.

Els agents van localitzar dos immobles, un d'ells a Barcelona i un altre a Pineda de Mar (Barcelona), estratègicament situats per emmagatzemar i traslladar la droga fins als camions a l'estar a prop de l'autopista AP7 en direcció a la frontera franco espanyola, on es procedia al transvasament en gasolineres i àrees d'estacionament de camions.

Per al transport de la substància estupefaent fins a aquests camions, l'organització utilitzava vehicles llogats i en ocasions també el vehicle del principal investigat.

Laboratoris en grans xalets

La substància estupefaent era elaborada en els seus propis laboratoris localitzats en xalets de grans dimensions. Els immobles eren llogats en zones aïllades i allunyades dels grans nuclis urbans per evitar el control policial o la detecció per part dels veïns, i en què defraudaven l'alt consum elèctric que exigia el manteniment de les plantacions.

Aquests habitatges eren controlades per dos o més membres del grup criminal que eren portats des de Sèrbia a manera de "temporers", i que es dedicaven al cultiu, recol·lecció i envasament de les collites. Aquests eren al seu torn vigilats permanentment per responsables de l'organització assentats a la localitat de Pineda de Mar, lloc en el qual havien llogat un immoble i en el qual s'allotjaven als treballadors dels laboratoris.


250 quilos de marihuana i 50 d'haixix 

En el transcurs de la investigació, gràcies a l'estreta col·laboració amb l'Antena de Tolosa a França, i la policia d'Itàlia, el de febrer van interceptar dos camions tenia com a destí Itàlia i Suècia i que havien doblat per aquesta última ruta la quantitat de droga que transportaven.

Prèviament, en els mesos de maig, juliol i novembre s'havia procedit a la intercepció de tres camions, dos a França i un a La Jonquera amb destinació a França i Itàlia. En total, en els cinc camions, van ser intervinguts 250 quilos de marihuana i 50 quilos d'haixix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook