Toni Massanés, director general de la Fundació Alicia, serà l'últim protagonista del cicle de conferències-col·loqui sobre salut que impulsa el Col·legi Oficial de Metges de Girona per commemorar el seu 120è aniversari (1989-2018). La conferència és avui, a les set del vespre, a l'Espai Caixa de Girona.

Sota el títol Menjar, plaer i salut, Massanés farà aflorar mites i evidències científiques al voltant de l'alimentació i donarà alguns consells pràctics per fomentar la salut en la cuina del dia a dia.

La introducció del coneixement científic a la cuina ha permès crear plats que, a banda de satisfer el plaer de menjar, també aporten beneficis per a la salut. Ho sap bé la Fundació Alicia, un centre amb vocació social, ubicat al complex Mont Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, dedicat a la innovació tecnològica a la cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari.

Durant la conferència, Massanés explicarà com la gana o el menjar convulsivament formen part d'un sistema d'emocions complex i dinàmic del qual, a vegades, no se n'és del tot conscient, i incidirà en la necessitar de trobar l'equilibri en la ingesta d'aliments.Després de la xerrada hi haurà un col·loqui.

Tot i ser un acte gratuït es recomana inscripció prèvia a través del web www.comg120anys.cat, ja que hi ha places limitades.

Massanés és el darrer dels tres conferenciants del cicle de xerrades organitzat pel Col·legi de Metges de Girona, després de Josep Maria Mainat i el doctor Valentí Fuster.