Més de 400 persones han assistit a les converses amb infants afectats de malalties cròniques organitzades per l'hospital d'Olot. En Pere, en Guerau i en Tasio han estat els tres protagonistes de les converses, que durant tres divendres seguits han omplert la sala d'actes del centre garrotxí per conèixer històries d'optimisme, vitalitat i coratge explicades pels nens i les seves famílies i amb el suport dels especialistes mèdics.

En Pere Ribes, un nen invident de la Garrotxa que s'ha donat a conèixer a partir de les seves retransmissions de partits de futbol; en Guerau Pallàs, que té una afectació cardíaca; i en Tasio Raviña, un nen amb problemes motrius han exposat durant tres setmanes les seves aficions i què fan en el seu dia a dia, mentre que les famílies van parlar de sobre com canvia la vida i com afrontar-s'hi quan hi ha un diagnòstic mèdic pel mig.

El suport, en cada cas, d'un especialista mèdic ha servit per contextualitzar millor les malalties i entendre quin és l'origen de cadascuna d'elles. L'oftalmòleg Joaquim Tarrús va parlar de la retinosi pigmentària, la malaltia que li ha produït la ceguesa a en Pere; la cardiòloga pediàtrica Mariàngels Puigdevall va explicar què és una cardiopatia congènita, que pateix en Guerau; i la neuròloga pediàtrica Mireia del Toro va aclarir què és una paràlisi cerebral i com afecta a en Tasio.