Més de 400 persones han assistit a les converses amb infants afectats de malalties cròniques organitzades per l'hospital d'Olot. En Pere, en Guerau i en Tasio han estat els tres protagonistes de les converses, que durant tres divendres seguits han omplert la sala d'actes del centre per conèixer històries d'optimisme, vitalitat i coratge explicades pels nens i les seves famílies i amb el suport dels especialistes mèdics.

En Pere Ribes, un nen invident de la Garrotxa que s'ha donat a conèixer a partir de les seves retransmissions de partits de futbol; en Guerau Pallàs, que té una afectació cardíaca; i en Tasio Raviña, un nen amb problemes motrius han exposat durant tres setmanes les seves aficions i què fan en el seu dia a dia. Les famílies van parlar de com canvia la vida quan hi ha un diagnòstic mèdic pel mig.

El suport, en cada cas, d'un especialista mèdic ha servit per contextualitzar millor les malalties i entendre quin és l'origen de cadascuna. L'oftalmòleg Joaquim Tarrús va parlar de la retinosi pigmentària, la malaltia que li ha produït la ceguesa a en Pere; la cardiòloga pediàtrica Mariàngels Puigdevall va explicar què és una cardiopatia congènita, que pateix en Guerau; i la neuròloga pediàtrica Mireia del Toro va aclarir què és una paràlisi cerebral i com afecta en Tasio.