Centenars de persones, organitzades pels Comitès de Defensa de la República (CDR), han tallat des de poc després de les 6 del matí l'AP-7 a l'altura de Figueres en els dos sentits de la marxa. No ha estat fins a les 14:41 que els Mossos no han aconseguit normalitzar la circulació de vehicles en ambdós sentits de la marxa.

Els congregats clamaven a favor de l'alliberament dels independentistes presos i en defensa de la "República Catalana". A més, han col·locat neumàtics a la calçada que han cremat i que han obligat a treballar amb intensitat als operaris de neteja per poder alliberar la via i mantenir la seguretat a la mateixa.

Hi ha cues cues de vehicles, molts dels quals camions.

Alguns conductors mostren el seu malestar amb la protesta. "Tothom té dret a reivindicar, però aquesta no és la manera. Molts som autònoms i això ens perjudica moltíssim", diu Jordi Bonet, de Barcelona.

Bonet explica la situació que pateix com a xofer atrapat a l'autopista:

Per evitar el tall, es recomanava desviar-se i agafar l'N-II a la sortida 2 (la Jonquera) en direcció sud o la sortida 4 (Figueres sud) si s'anava en direcció nord, tot i que poc després, els manifestants desallotjats també han volgut dificultar el pas en aquesta via provocant talls que també han estat allibertat pels Mossos poc després.

La convocatòria del CDR nord-oriental preveia sense èxit mantenir la mobilització 24 hores i demanava que més gent se sumi a la protesta per mantenir la mobilització, que insisteix que és "pacífica" i sense violència, tot i que els fets posen en dubte aquesta versió.

Els manifestants durant el matí han bloquejat accessos a l'autopista i han col.locat pneumatics a diferents punts de la calçada per impedir el pas de vehicles.

Els CDR també han tallat també el trànsit a la Diagonal de Barcelona.

En canvi, no es permet que entri cap altre vehicle a l'autopista.

Mentre surten els vehicles, que estaven atrapats a la via des de les sis de la matí, alguns individus concrets han llançat pedres contra els camions que surten però no s'ha produït cap enfrontament.

Hi ha en canvi alguns xofers que aplaudeixen en sortir de la via als manifestants.

Les entrades segueixen tancades, a tres quarts d'onze del matí.

Cap a dos quarts de dotze del migdia, una quarantena de furgones dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han personat fins al tall de l'autopista AP-7 a Figueres.

Els policies demanaven per megàfon que la gent abandoni la via. Els Mossos per la seva banda, han anat retirant els elements que obstaculitzaven els pas dels vehicles com per exemple, pneumàtics.