28 de març de 2018
28.03.2018

El noi de Quart que ha superat un càncer aconsegueix el repte dels 1.200 km en bicicleta

Ha arribat a Extremadura, la meta d'aquesta iniciativa personal i solidària, i ha aconseguit recaptar 1.300 euros per a la Fundació Oncolliga

28.03.2018 | 18:39
El noi de Quart que ha superat un càncer aconsegueix el repte dels 1.200 km en bicicleta

El jove de Quart que ha superat un càncer i que s'havia marcat el repte de viatjar 1.200 quilòmetres en bicicleta fins a Extremadura, ja ha arribat a destí. Andreu Cufí, de 22 anys, i el seu pare van sortir dissabte 17 i ahir van arribar a Usagre, el final d'aquest repte de superació personal que, alhora, també tenia finalitats solidàries i recollia fons per a la Fundació Oncolliga Girona. Actualment ha recaptat 1.300 euros, superant els 1.000 que s'havia proposat, i el micromecenatge continua actiu per aportar fons per comprar material com caminadors, cadires de dutxa o coixins antinafres que després l'entitat deixa en préstec als malalts de càncer.

La iniciativa «Més de 1.200 km en bici per un repte personal i solidari» l'ha impulsada Cufí, veí de Quart, a qui el febrer del 2017 li van detectar un càncer al fèmur de la cama dreta. Aquí va començar un llarg període de malaltia que va incloure operacions, quimioteràpia i l'ús de cadira de rodes. El noi plantejava la idea de travessar la península en bicicleta, com agraïment a les persones que han estat al seu costat en moments complicats i, també, per tancar una etapa.

Segons explicava ell mateix al compte d'instagram del projecte, @elcotxeescombra, els dos ciclistes van fer ahir els darrers 80 quilòmetres, i van ser acompanyats i rebuts per gent del poble extremeny.

 

Etapa 10 i última. "El amor mueve montañas". Aquesta ha sigut una de les frases que ens han regalat durant el dia d´avui. Hem fet 80 quilòmetres amb un dia de perles (sol i sense vent), un matí tranquil amb paisatge al?lucinant. A l´hora de dinar han aparegut uns vint ciclistes de la colla d´Usagre que ens han vingut a rebre i a acompanyar durant els vint últims quilòmetres. Han passat volant i el poble d´Usagre cada vegada estava més a prop. L´arribada ha estat impressionant, la plaça del poble estava plena de gent que ens ha rebut aplaudint la nostra arribada. Potser és veritat que "el amor mueve montañas". Tothom ha estat molt agraït i hem entrat a l´església per a donar les gràcies al Cristo de la Piedad, entre salms i cants. Mil gràcies. És en aquests moments on recordes totes les persones que han estat a prop; visites, petits detalls, escrits, ànims, petons i abraçades, esperança. I que són lluny d´aquí. Tot i això no vol dir que no els tinguem més presents que mai, molt a dins del cor. Si per alguna cosa hem fet això és per a donar les gràcies. El vostre esforç pel nostre esforç. Gràcies. ????????

Una publicación compartida de @ elcotxeescombra el"A l'hora de dinar han aparegut uns vint ciclistes de la colla d'Usagre que ens han vingut a rebre i a acompanyar durant els vint últims quilòmetres. Han passat volant i el poble d'Usagre cada vegada estava més a prop", explica Cufí. "L'arribada ha estat impressionant, la plaça del poble estava plena de gent que ens ha rebut aplaudint la nostra arribada", explica, assenyalant que "tothom ha estat molt agraït i hem entrat a l'església per a donar les gràcies al Cristo de la Piedad, entre salms i cants".

Un cop arribat a Usagre, que és el poble d'origen de moltes de les persones que actualment viuen a Quart, Cufí ha volgut agrair als qui s'han sumat al repte. "Mil gràcies. És en aquests moments on recordes totes les persones que han estat a prop; visites, petits detalls, escrits, ànims, petons i abraçades, esperança. I que són lluny d'aquí. Tot i això no vol dir que no els tinguem més presents que mai, molt a dins del cor. Si per alguna cosa hem fet això és per a donar les gràcies. El vostre esforç pel nostre esforç. Gràcies.", conclou.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook