Les reserves en establiments de turisme rural a Girona per als festius compresos entre aquest Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua ja s'acosten al 90%, una xifra que podria pujar fins al 95% per les reserves d'última hora.

Segons va informar ahir en un comunicat l'Associació Turisme Rural Girona, la previsió d'ocupació és «força homogènia» a les diferents comarques gironines, a causa de la presència de neu a les estacions d'esquí i a la previsió meteorològica favorable.

El passat cap de setmana de Rams, l'ocupació va ser de l'entorn del 60%, i per a la resta de dies de vacances escolars fins a Divendres Sant, la mitjana d'ocupació ha sigut d'un 40%.

Quant al perfil del turista, la majoria dels que han efectuat una reserva són catalans, especialment de l'àrea de Barcelona.

Es constata la tendència dels darrers anys a reduir el nombre de nits d'estada durant aquest període vacacional. No obstant, majoritàriament, els establiments manifesten un lleuger increment de les reserves respecte a l'any anterior.

Un 70% de mitjana a Espanya

Al global d'Espanya, els allotjaments rurals ronden, de cara a Setmana Santa, una ocupació entorn del 70%, encara que en aquelles destinacions de neu i esquí, l'ocupació ha arribat ser completa, segons va afirmar ahir el president de l'Associació de Professionals del Turisme Rural (Autural), Francisco Parra.

Els allotjaments complets són els més demandats, i pugen lleugerament la mitjana, ja que la seva ocupació està entre el 75% i el 80%. Segons les dades d'Autural, el descens es dona en els allotjaments que es lloguen per habitacions, on l'ocupació s'espera que sigui sobre el 70%.

El cercador Toprural registra una ocupació per al pont de prop del 78% en règim complet, tres punts percentuals menys que en les vacances de 2017. Les comunitats autònomes que lideren el rànquing d'ocupació són Navarra, amb un 96%, Extremadura, amb un 90%, i La Rioja, amb un 87%. Es queda a la cua Madrid, que solament arriba al 59% d'ocupació.

Per la seva banda, un altre dels cercadors del sector, Escapada Rural, solament estima una ocupació del 66%, nou punts percentuals menys que en les mateixes dates de l'any passat, malgrat que encara s'espera un «repunt en les reserves d'última hora».