El sindicat d'Ensenyament de Catalunya Ustec-STEs (IA) pressiona perquè el Departament d'Ensenyament no tanqui una línia de P-3 de l'escola Malagrida d'Olot. El portaveu adjunt d'Ustec-STEs, Xavier Diez, ha indicat que abans de l'inici de la preinscripció, el 13 d'abril, intentaran forçar que els efectes de la davallada demogràfica es reparteixin entre totes les escoles i no amb l'eliminació d'una línia en una escola pública. Olot ha tingut una reducció de la natalitat del 30% en 7 anys.

Segons ell, els efectes de l'eliminació d'una línia es notarien en una progressiva reducció d'alumnes en els cursos venidors que afectaria el claustre de professors de l'escola Malagrida. És a dir, s'haurien de desplaçar mestres a altres escoles.

Ha explicat: «Perdre un P-3 significa, a la pràctica, perdre una línia, fet que es consolida al llarg dels anys, i que altera profundament l'estructura i els equilibris interns d'un centre. Sovint, una circumstància com aquesta representa un cop del qual és difícil, o impossible recuperar-se»

També ha demanat que es reparteixi la davallada demogràfica entre tots els centres educatius. Segons Diez, la idea seria dividir els alumnes existents pel nombre d'escoles i crear una nova relació.

Diez ha criticat el fet que la davallada demogràfica l'hagi d'assumir una escola pública olotina, quan en la mateixa zona hi ha escoles concertades. Ha anunciat mobilitzacions.