El Servei de Restauració de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa ha renovat l'acreditació amb la certificació AMED per promoure la dieta mediterrània entre els usuaris de la cafeteria. Concretament, el menjador de l'hospital d'Olot serveix uns 7000 plats de mitjana a l'any i ofereix un menú diari que consisteix en tres primers plats (pasta o arròs, verdures,hortalisses i/o llegums) i tres segons plats (peix, carn magre o vermella o ous), amb pa (normal o integral) i postres (fruita, làctics sencers i desnatats).

A més, la cuina i la cafeteria de l'Hospital d'Olot són de gestió pròpia, un valor afegit respecte altres hospitals i centres sanitaris on aquest servei és gestionat per una empresa de restauració externa, recorda el centre. Alguns dels ítems més valorats per renovar l'acreditació són oferir algun producte integral a la carta, utilitzar oli d'oliva per amanir i cuinar o garantir fruita fresca a les postres.

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d'oci actiu a les zones pròximes al local (circuits, passeigs, etc.), ja que el projecte AMED també està associat a un concepte de vida saludable.

En aquest sentit, l'hospital d'Olot va col·laborar el 2017 amb el projecte «Belluga't a Olot'», un recull d'itineraris saludables. La capsa del «Belluga't» amb els itineraris es pot trobar a la cafeteria del centre.

La primera acreditació del centre va ser el novembre del 2013, quan es va atorgar la certificació AMED al menjador laboral de l'hospital Sant Jaume d'Olot. En aquell moment va ser l'establiment número 281 que s'acreditava a Catalunya, el 27è de la demarcació de Girona i el primer d'Olot.

A més, va ser el tercer hospital del sistema del sistema públic a Girona que s'acreditava, després dels menjadors laborals de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles i de l'hospital de Palamós.

Actualment hi ha 605 establiments acreditats arreu de Catalunya que ofereixen àpats mediterranis diàriament a 143 municipis i suposen uns 92.000 comensals diaris.