Un total de 81 Policies Locals de tot Catalunya, han donat 150.000 euros a l'hospital Sant Joan de Déu. L'aportació pretén ajudar el centre mèdic a construir el futur SJD Pediàtric Cancer Center Barcelona, l'equipament d'oncologia infantil més gran d'Europa, que tractarà 400 nous casos anuals i comptarà amb una de les unitats de recerca més importants en aquest camp. La iniciativa va sorgir el passat mes d'octubre quan les policies de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric, van decidir fer reproduccions dels escuts dels seus cossos per regalar-los a les persones que fessin una donació destinada a la causa.

Cada escut, que és brodat i adhesiu, té un preu de quatre euros, que s'entreguen íntegrament a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i es poden adquirir a les seus de les policies locals o en alguns comerços de les viles implicades en la campanya.

Aquesta original proposta va sorgir arran de la recollida de cabells per fer perruques per als nens que pateixen càncer que va impulsar el setembre passat la policia de Terrassa i a la qual s'hi va sumar el cos de Caldes de Malavella.

A part de les aportacions particulars fetes per ciutadans d'arreu del territori català, moltes empreses i entitats també han volgut posar el seu gra de sorra per ajudar en aquesta causa. També alguns comerços locals i fins i tot més d'una figura mediàtica de la música o l'esport. Aquesta aportació econòmica se suma als 21 milions d'euros que els responsables del projecte mèdic han aconseguit recaptar en un any.

La previsió és que el nou centre pugui començar-se a edificar l'estiu vinent.