Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana el grup de lladres que havien estat assaltant els empresaris de la localitat de Bescanó. Els detinguts són cinc homes, d'entre 21 i 43 anys i de nacionalitat espanyola, dominicana i equatoriana i van passar dimecres a disposició del jutjat d'instrucció número dos de Girona i el jutge va decretar l'ingrés a presó per a tots cinc.

Quatre assalts en pocs mesos

Els primers assalts van tenir lloc al mes de juliol al nucli d'Estanyol. Quatre homes armats i amb la cara tapada van entrar a robar a l'Estanc Nou. Els lladres van amenaçar i lligar el matrimoni i van robar-los diners i joies. El segon es va fer a Vilanna, on van atacar la família i l'empresari Lluís Rocasalva amb una pistola i una barra de ferro. En aquesta ocasió, van endur-se diners i dos televisors.

A finals d'agost cinc encaputxats van retenir un empresari i la seva família, propietaris de La Cresta, obligant la mare a entregar els diners i joies. Finalment el darrer, a l'octubre, va passar a la masia de Can Bonic, a l'àrea de Vilanna, on cinc encaputxats van reduir el propietari i, apuntant-lo amb una arma al cap, li van demanar diners i la ubicació de la caixa forta.

«Molt més tranquils»

L'alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia Palou, va expressar la seva satisfacció davant de la notícia i va assegurar que el municipi estava d'allò més «satisfet» de l'actuació dels agents i «la investigació» que s'havia dut a terme. L'alcalde va recordar que el municipi sol tenir «poca delinqüència» i que durant aquell període de temps la gent del poble estava «nerviosa i preocupada» i que ara podien estar tots «molt més tranquils».

Durant els mesos en què van tenir lloc els fets, els agents dels Mossos d'Esquadra van incrementar els controls de seguretat i les actuacions de vigilància. També es va fer un curs especial per als empresaris on els van explicar diverses mesures preventives per poder millorar la situació.