L'hospital de Palamós organitza un any més la campanya «A l'abril, cuida't amb salut!» per promoure estils de vida saludable als professionals i a la població del Baix Empordà. La iniciativa de la Comissió de Prevenció i Promoció de la Salut i el Servei de Prevenció de Riscos Laborals i Medi Ambient s'emmarca en un seguit d'actes commemoratius durant tot el mes com el Dia Mundial de l'Activitat Física (6 d'abril), el Dia Mundial de la Salut (7 d'abril) i el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball (28 d'abril).

S'han preparat més d'una trentena d'activitats amb propostes per a mantenir una vida activa i saludable i que ajudi a prevenir futurs problemes de salut.

El mateix 7 d'abril a partir de les 9 del matí, celebraran el Dia Mundial de la Salut a la Platja Gran de Palamós amb una matinal esportiva amb activitats per a tothom. Per als més petits hi haurà un taller de circ i un taller de broquetes de fruita i per als més actius, sessions d'spinning o de natació.

També hi haurà activitats per als més calmats, que podran fer tono-streching o tastet de rem; i per als més animats, vermut 0,0% a ritme de rock and roll i cuida't amb ritme: una original coreografia a ritme de Justin Timberlake que acabarà amb un Flashmob a les 13.15h. Totes les activitats són gratuïtes i s'oferirà avituallament de fruita i beguda per recuperar-se de l'esforç.

A més, cada un dels centres d'atenció primària gestionats pels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà també organitza activitats per a tothom. A la Bisbal d'Empordà s'organitza la segona pujada nocturna als Àngels (27 d'abril) i QiGong per a tothom (17 d'abril) i a Torroella de Montgrí la Caminada per les Dunes de Torroella (29 d'abril), dins del programa Empordà, Cuina i Salut.

Al seu torn, a Palafrugell es faran estiraments a la plaça (6 d'abril); i a Palamós es faran quatre activitats: caminada saludable (6 d'abril), taller d'amanides, ioga postpart i ioga prepart, totes tres el 16 d'abril.

Activitats per als professionals

El principal gruix de sessions i activitats són per als professionals dels centres de salut empordanesos, organitzades pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals i Medi Ambient - projecte Empresa Saludable.

D'entre les novetats d'enguany destaquen a Palamós el taller de risoteràpia (24 d'abril), introducció al Lu Jong o ioga tibetà (25 d'abril) o el taller de creativitat a Torroella (13 d'abril).

També se celebrarà la tercera jornada «Empresa Saludable», que enguany tractarà sobre les emocions i comptarà amb ponents com Belén Badia, Directora de persones i comunicació d'Uriach; Anna Loste, responsable del programa «Sigues Tu» de Dipsalut; Mercè Conangla, fundadora de la Fundació Àmbit i directora de l'Institut d'Ecologia Emocional i conferència a càrrec de Cristóbal Colón, president de la cooperativa La Fageda.

A banda, a nivell empresarial, el servei de cuina de l'entitat també senyalitzarà i identificarà les diferents opcions de menú saludable, menú hipocalòric i menú hiperproteic en el menjador laboral.