L'Ajuntament de Mieres, en un dels darrers plens, va aprovar l'acceptació oficial de la donació d'una casa de planta baixa i dos pisos en bon estat. La casa és coneguda com a can Musquera i està ubicada al carrer de la Sellera, número 11. Veïns de la localitat han explicat que és una casa gran, reformada amb pedra i molt ben conservada.

Els propietaris Alexander Foster Robertson i Francesca Anne Bray, veïns del poble des de fa més de 30 anys i naturals del Regne Unit, van manifestar la voluntat de fer la donació amb la finalitat que la casa sigui destinada a utilitats públiques d'àmbit social, cultural o educatiu o que els usos s'adiguin a la prestació d'alguns dels serveis públics que ha de prestar l'Ajuntament.

Fora de la destinació de la finca a utilitats públiques, la donació no està subjecta a cap condició específica.

Els serveis tècnics municipals han informat que la finca està en molt bon estat de conservació i que les adaptacions que hi caldria fer en cap cas superarien el valor patrimonial de la finca. Ara els tècnics estudien les possibles utilitats que l'Ajuntament pot donar a l'edifici.

L'Ajuntament ha repartit un butlletí pel poble en el qual expressa el màxim agraïment de la corporació als senyors Alexander Foster i Francesca Anne Pray. La publicació exposa: «Per la donació efectuada altruistament, la qual contribuirà significativament a dotar el municipi d'algun nou equipament o servei públic que de ben segur podrà gaudir aquest poble durant molts d'anys».

A més, exposen que el pròxim dissabte 21 d'abril a les 6 de la tarda, a la plaça de la Sallera, faran un berenar homenatge als propietaris de Can Musquera, Sandy i Francesca, per agrair la seva generositat.

Pressupost participatiu

El passat 23 de febrer va tenir lloc el Consell de Poble de Mieres on es van valorar les propostes presentades als pressupostos participatius del 2018. Van decidir quines podran ser votades a partir del 31 de març vinent, dia que tindrà lloc la consulta popular. Els veïns podran votar a l'Ajuntamen i escollir com repartiran els 21.000 ? pressupostats.