29 de març de 2018
29.03.2018

Mig any de presó per al gihadista de Ripoll per maltractaments a la dona

El jutjat prohibeix que Driss Oukabir s'acosti a la víctima durant un any i mig però l'absol d'un altre delicte de coaccions · El condemnat l'hauria agafat dels cabells i l'hauria arrossegat escales amunt del bloc on estaven vivint en aquell moment

29.03.2018 | 00:54

El Jutjat Penal 6 de Girona ha condemnat a mig any de presó un dels integrants de la cèl·lula gihadista de Ripoll, Driss Oukabir, per haver maltractat la seva parella. Oukabir fa set mesos que està empresonat per la seva participació en els atemptats gihadistes. Però abans d'ingressar a Soto del Real, encara tenia pendent una altra causa amb la justícia. S'enfrontava a 19 mesos de presó i a no poder-se apropar a la seva xicota durant 6 anys per haver-la maltractada en dues ocasions al llarg del 2017. Els dos episodis van tenir lloc a l'escala del bloc on vivien.

La fiscal reclamava que se'l condemnés per un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència de gènere i un altre de coaccions. Sostenia que, al gener de l'any passat, Oukabir va agafar la dona pels cabells i la va arrossegar escales amunt durant una discussió. I que a primera hora del 23 de juliol, després de tornar a tenir una disputa, el processat la va prémer pel braç i la va intentar estirar des del replà cap als pisos de baix.

El judici per aquest cas es va celebrar ara fa un mes enmig d'una gran expectació mediàtica. Driss Oukabir, assistit pel seu lletrat d'ofici Jordi Casadevall, va declarar per videoconferència i va negar els càrrecs. Va assegurar que només va tenir discussions pujades de to amb la seva parella, va recordar que ella no l'havia denunciat en cap moment i va atribuir-ho tot a una mala relació amb els veïns.

Els veïns, fonamentals

Ara, el Jutjat Penal 6 de Girona ha sentenciat el cas i ha condemnat Oukabir per un dels dos episodis. En concret, el que va tenir lloc el mes de gener. La sentència conclou que, aquell dia, l'acusat va maltractar la seva xicota quan la va estirar pels cabells. En canvi, el jutjat no considera provat que el dia 23 de juliol Driss Oukabir l'agafés pel braç i la volgués empènyer «amb intenció de coartar la seva llibertat».

A l'hora de condemnar Driss Oukabir per maltractaments, i també d'absoldre'l per coaccions, el jutjat es basa sobretot en les declaracions dels veïns. I és que la parella de l'acusat, durant el judici, també va negar el relat de la fiscalia. «Si després de tot el que ha passat encara segueixo amb ell, és per alguna cosa», va assegurar.

La sentència valora cada episodi per separat. En relació amb el del mes de gener, el jutjat dona plena credibilitat a allò que va explicar una veïna. La dona, durant el judici, va declarar que havia escoltat com la parella d'Oukabir demanava ajuda i que, quan va sortir al replà, va veure com l'acusat l'arrossegava pels cabells.

Aprofitant un moment que va poder desempallegar-se'n, les dues es van refugiar a casa de la veïna i Oukabir, des de fora, va començar a colpejar la porta. La parella del processat va demanar a la veïna que no truqués als Mossos i, al cap d'una estona, ella mateixa va sortir del pis. La sentència recull que les declaracions de la veïna «com a testimoni imparcial» són «contundents» i acrediten «sense cap mena de dubte» que hi va haver maltractament.

En cap moment la va obligar

Pel que fa al segon episodi, el del 23 de juliol, el jutjat novament es remet a la declaració d'una altra veïna. La dona, en aquest cas, va explicar que havia vist com Oukabir donava «una empenta o feia un gest amb la mà» a la seva parella «fent-la passar escales avall», cosa que ella va fer.

Aquí, el jutjat, però, conclou que no hi va haver coaccions. Diu que tot i que la veïna veiés com Driss Oukabir fes «un gest de certa intensitat» perquè la dona baixés les escales, en cap moment la va obligar a fer-ho «fent servir violència o intimidació». A més, la sentència també recull com, durant la seva declaració, la parella d'Oukabir va dir que l'acusat «no l'havia obligada a fer res que no volgués fer».

Per tots aquests motius, el Penal 6 absol l'integrant de la cèl·lula gihadista del delicte de coaccions i el condemna pel de maltractament. Li imposa una pena de sis mesos de presó, el priva del dret a la tinença d'armes durant 1 any i un dia i li prohibeix acostar-se a menys de 500 metres de la seva parella durant un any i mig.

La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs d'apel·lació davant l'Audiència de Girona en un termini de cinc dies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook