El Departament de Salut ha recomanat als hospitals i els centres de salut públics que prioritzin la fruita, les amanides, el menjar integral i l'aigua davant d'altres productes com les galetes, la brioxeria, llaminadures i begudes energètiques en les màquines expenedores.

L'objectiu de la conselleria és oferir un «missatge coherent» ja que si en aquests equipaments es fan espais de promoció de salut i prevenció «han de ser exemplars» en l'oferta d'alimentació saludable i no oferir productes excessivament processats o amb sucres afegits. Aquesta recomanació s'ha fet arribar als equips directius dels centres perquè ho tinguin present a l'hora de contractar punts automàtics de venda.

A banda d'animar a implementar aquestes recomanacions, Salut també suggereix la conveniència d'eliminar la publicitat de les màquines expenedores i d'incloure-hi missatges que promoguin, de manera atractiva, una alimentació saludable.

El Departament de Salut ha adreçat aquestes recomanacions a través d'una carta signada del director del Servei Català de la Salut (CatSalut) i secretari general en funcions del Departament de Salut, David Elvira, i el secretari de Salut Pública, Joan Guix.