Un centenar de membres de la plataforma satírica, Tabàrnia, s'han manifestat aquest migdia a Jafre contra el nacionalisme català i en suport del seu líder, el dramaturg Albert Boadella. L´autoproclamat president de Tabàrnia té residència en aquesta localitat baix empordanesa i ha aprofitat l´acte per denunciar que la seva propietat ha estat víctima d´actes vandàlics els darrers anys.

La manifestació ha començat cap a un quart d´una a la plaça major, on s'hi ha aplegat gent provinent principalment de Barcelona. Entre els manifestants s´hi trobaven representants polítics del PP i Cs com Concepció Veray i Jordi Cañas; l´actor Ramon Fontserè; i els impulsors del Grup de Periodistes Pi i Maragall: Arcadi Espada, Tomás Guasch i Sergio Fidalgo.

A davant de l´Ajuntament, ha estat la filla del dramaturg, Mariana Boadella, qui ha llegit un manifest en el qual ha relatat el canvi viscut al poble en els darrers anys. Posteriorment, el seu pare ha criticat que fa anys vivien a Jafre amb «pau, tranquil·litat i una certa alegria de viure», però que d´uns anys cap aquí, ell i la seva família són tractats com a «enemics».

«Volen eliminar qualsevol dissidència amb formes d´incitació a la violència, amb formes xenòfobes, que és la tradició del nacionalisme que ha provocat tants milions de morts en el segle passat i que segueix en aquesta mateixa línia», ha subratllat l´autodesignat líder de Tabàrnia.