Prop de mig centenar de persones van llançar-se a l'aigua a Palamós ahir per inaugurar la temporada de bany d'aquest 2018. El bon temps que va fer durant tot el matí va animar els banyistes que abans de refrescar-se van participar en una classe d'aeròbic per entrar en calor. L'inici de la temporada va estar marcat pels tretze graus de temperatura de l'aigua, una de les més fredes que s'ha registrat mai.

Palamós ha estrenat la temporada de bany uns mesos més tard que d'altres poblacions, que ja ho van fer l'1 de gener. Tot i així, com és habitual, una gran quantitat de gent va respondre a la crida. El Club de Natació de Palamós, responsable de l'organització de l'esdeveniment, va aconseguir reunir unes 500 persones, que es van acostar a la platja del passeig Marítim per llançar-se a l'aigua. Un dels seus membres, en Jorge Valcazar, va reconèixer que «cada cop més gent s'hi apunta», i va assenyalar que «hi ha ganes de començar l'estiu i es nota".

De tot arreu

Entre els diferents banyistes que s'hi van acostar n'hi havia d'arreu de Catalunya. En Cris Garcia és un vigatà que per primera vegada va venir a Palamós a viure l'experiència. Garcia va assegurar que el millor de tot va ser «l'ambient extraordinari» i el bon temps que va fer. Tot plegat, mentre prenia una tassa de caldo amb en Jordi Toneu, un amic palamosí que no es perd mai la cita. «Jo vinc faci fred o calor, però agraeixo que avui faci sol», va reblar.

Per la seva banda, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig«A partir d'ara la platja es convertirà en un dels principals llocs de trobada i és quan per a nosaltres comença realment l'activitat econòmica», va concloure el batlle.