El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha atorgat el primer premi Reconeixements d'Administració Electrònica en la categoria entre 1.001 i 5.000 habitants a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per la implantació i l'ús dels serveis d'administració electrònica oferts a la ciutadania i les empreses. L'AOC ha volgut premiar el consistori pels canvis que s'han fet del paper cap a un model digital de gestió que potencia l'estalvi i eficiència dels processos administratius reduint-ne els costos, evitar els desplaçaments dels ciutadans en les seves gestions a través d'opcions telemàtiques, oferir una administració més transparent a ciutadans i empreses, i fer més eficient la gestió documental. Per a aquesta transformació digital, els treballadors de l'ajuntament han hagut de formar i adaptar-se als programaris digitals estàndards i compartits amb altres administracions.

L'aposta i esforç de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per a la transformació digital, amb el suport del Consorci AOC i LOCALRET, asseguren que els ha permès ser "un dels capdavanters en aquest camí" i "donar resposta als nous reptes socials, econòmics i culturals que suposa la societat digital", per tal d'evitar que hi hagi una fractura digital amb altres ens més grans als quals els és i serà més fàcil la transformació dels processos i formes de treball.

Sant Joan de les Abadesses i Gurb, varen aconseguir el primer premi en aquesta franja de població, reconeixement que varen rebre just el dia abans del Congrés de Govern Digital al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El regidor i els responsables del consistori van voler agrair, també, l'esforç dels ciutadans i les empreses per l'adaptació que també han hagut de fer en els seus processos relacionats amb l'administració local.

En la trobada hi havia inscrites més de mil persones en representació de les més de 500 administracions locals, i amb més de 70 ponències programades. S'hi van presentar les millors experiències a l'Estat en innovació digital, govern obert i contractació electrònica, i es va debatre com impulsar la transformació digital dels ens locals.