Com es recullen les mostres que demanen els metges, la millor manera de moure un pacient al domicili o com cal preparar-se per a una colonoscòpia són les tres qüestions que l'hospital d'Olot ajudarà a respondre a través de vídeos explicatius que posarà a disposició d'usuaris, familiars, acompanyants o professionals. Es traca dels anomenats «Blísters de salut», petits vídeos que l'hospital de la Garrotxapenjarà tant al seu web com a Youtube.

El primer dels Blísters ja s'ha publicat, i explica com s'ha de preparar un usuari per fer-se una colonoscòpia. Els dubtes, les pautes a seguir i el circuit estan explicats en el vídeo, que pretén ser el primer de tres aquest 2018.

Aquest procediment, com molts d'altres, s'inicia amb la preparació de l'usuari a domicili uns dies abans de realitzar-lo i per tant, aquestes hores prèvies a sotmetre's a la prova són importants.

La necessitat d'oferir un format audiovisual d'alguns procediments o proves externes neix de la constatació que alguns usuaris sovint tenen dubtes o venen mal preparats a fer-se, en aquest cas, una colonoscòpia, expliquen des de l'hospital.

Per evitar aquests casos que obliguen a fer una reprogramació de la prova, una repetició de la preparació i per tant, un retard en el diagnòstic del pacient; a més d'augmentar les llistes d'espera i suposar un cost afegit pel centre, l'hospital obre aquesta nova línia de contacte, formació i suport a l'usuari.

Aquest 2018 la Fundació Hospital d'Olot té previst editar i publicar dos vídeos més tractant temes com la recollida de mostres o la mobilització d'un pacient a domicili.

Aquests «Blísters de salut» volen aprofundir en les pràctiques segures, mostrar els consells dels professionals sanitaris i aclarir els dubtes que sovint apareixen un cop l'usuari i l'acompanyant són a domicili.