L'Associació Catalana de Parkinson Blanes La Selva - Alt Maresme (AcapBlanes) prepara activitats pel Dia Mundial del Parkinson, que és l'11 d'abril, tant a Blanes com a Lloret de Mar.

Aquesta associació de suport als afectats d'aquesta malaltia neurodegenerativa i a les seves famílies sortirà al carrer el dia 7 d'abril a Blanes amb la taula informativa. El mateix dia 7 a les 5 es celebrarà al Teatre de Blanes un gran espectacle organitzat per l'Escola de Dansa Daina, que una vegada més col·labora amb l'entitat, i que comptarà també amb la participació d'altres escoles.

Durant tota la setmana del 16 al 20 d'abril l'associació celebrarà jornada de portes obertes al local del carrer Joan Carles I número 1 de Blanes.

El dia 13 d'abril a les 5 de la tarda a l'Auditori del Centre Catòlic se celebrarà una conferència relacionada amb la malaltia de parkinson, que enguany tractarà sobre «Parkinson entre parella i relació» adreçada a familiars, pacients i amics, que serà impartida per la reconeguda doctora Àngels Bayés, neuròloga especialitzada en parkinson de la Clínica Teknon.

Finalment, el 4 de maig es realitzarà una sortida de relació amb tot els associats que vulguin.

A Lloret

Del dia 5 al 20 d'abril hi haurà exposició informativa i gràfica Que és la malaltia de Parkinson? a la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar per explicar què és la malaltia. El dia 17 a les 7 tindrà lloc, a la mateixa Biblioteca Municipal de Lloret una xerrada informativa a càrrec de les professionals d'AcapBlanes, que parlaran de la «Importància de la rehabilitació en el Parkinson».