L'Ajuntament de Palamósi que inclouen aixecar dos edificis de 24 apartaments de luxe cadascun. L'alcalde de la localitat, Lluís Puig, va assegurar que «respecten» que la plataforma Salvem la Pineda d'en Gori Salvem la Pineda d'en Goriporti al TSJC el cas,però va deixar clar que des del consistori no hi poden fer «res més». «Entenc perfectament que els veïns vulguin aturar-ho, però amb la llei a la mà nosaltres no podem anar més enllà. Si creuen que la via judicial ho pot parar nosaltres ho respectem», va reblar. Procés judicial a banda, des de l'entitat ecologista van deixar clar que «seguiran lluitant» per aturar el projecte. De fet, ahir van organitzar una manifestació que va anar des de l'Ajuntament a la platja, i que va congregar prop de 200 persones.

Puig també va contradir les afirmacions de l'entitat que assegurava que no hi havia cap control municipal de la «tala indiscriminada» d'arbres. En aquest sentit, el batlle va deixar clar que s'ha «treballat intensament» des de l'àrea de Medi Ambient juntament amb l'empresa i els propietaris de la finca. «S'ha fet un rigorós estudi en relació amb quins arbres es talaven i quins no, no és cert que no hi hagi supervisió», va etzibar Puig. Segons va argumentar el batlle baix-empordanès, s'han trasplantat moltes espècies autòctones en altres zones per tal de «no perdre la biodiversitat». «De fet, hem pactat amb les diferents parts quins arbres anaven a terra i quins no», va subratllar Puig.

Presentaran al·legacions

Una altra queixa de la plataforma és que la informació no era del tot accessible i creuen que hi ha «certs punts» que «esquiven el POUM».

De fet, el portaveu de Salvem la Pineda d'en Gori, Pau Bosch, va anunciar que farien al·legacions al projecte en entendre que no es respectava la llei, especialment pel que fa al volum edificable.

Unes acusacions que Puig va respondre assegurant que l'Ajuntament «no té cap problema» a reunir-se amb l'associació i entregar la documentació «que calgui».

«No amaguem res si troben que hi ha alguna escletxa que demostra que s'ha fet malament es mirarà», va assenyalar.

L'alcalde també va recordar que han recuperat «una part del terreny», i que el fet que no s'inclogués aquesta zona dins de l'espai protegit no va ser una decisió del consistori.

El projecte, que preveu aixecar fins a 48 habitatges de luxe, continua el seu curs i, si no hi ha cap impediment judicial a resultes del conflicte, les obres acabaran d'aquí a un any.