L'autòpsia practicada a la veïna de Girona de 43 anys i origen txec que va morir diumenge passat en estimbar-se per una muntanya amb un fort pendent a Montagut no permet concloure si es va tractar d'una mort voluntària, accidental o criminal.

El cos de la dona presentava diverses esgarrapades, contusions i algun os trencat compatible amb els cops rebuts en caure per l'inclinat pendent ple d'arbustos i pedrots, per la qual cosa haurà de ser la investigació policial la que aporti llum al cas.

Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona que han realitzat l'examen forense estan en espera dels resultats de diverses proves complementàries practicades, com l'anàlisi de les mostres de teixits enviats al laboratori. La investigació policial, que segueix amb diverses diligències, presa declaració a l'entorn de la víctima i de la seva parella per aclarir què va passar les últimes hores de vida de la dona, mare de dos adolescents.

La víctima i la seva parella, un professor de la Universitat de Gironai la matinada en què es va produir la mort d'ella, era la segona que eren allà, segons la versió exposada per l'home.

Cap a les set del matí, ella li va dir que «volia anar on hi havia la gent» i ell va pensar que «delirava», per la qual cosa la va convidar a anar-se'n i es va adormir fins a les vuit, mentre ella marxava descalça i sense abric.

En despertar-se, l'home la va buscar durant hores i va denunciar la seva desaparició amb una trucada a dos quarts de sis de la tarda al telèfon d'emergències que va donar pas a l'inici d'un dispositiu de rescat. El cos va ser localitzat dilluns gràcies a un rastre d'objectes de la víctima que van marcar el camí fins a un pendent gairebé impossible de baixar i per la qual cosa ella es va estimbar.

Com que la zona era de molt difícil accés, el cadàver no es va poder recuperar fins dimarts gràcies a la intervenció d'un helicòpter.

Una denúncia falsa

La família del professor que va ser parella de la víctima durant uns vuit anys, molt abatuda, assegura que està «desconcertada» i que no sap què va passar. A més, insisteix que els antecedents que li consten per violència de gènere de fa més d'una dècada, amb una antiga parella d'origen rus, va ser «una denúncia falsa» de la noia amb l'objectiu de treure-li diners.

Segons relata la família, la denúncia no va prosperar i quan la dona va veure que no aconseguiria el seu objectiu econòmic se'n va anar.