El problema d'Eurocontrol va provocar retards en diversos vols programat a tot el continent i van ser nombrosos els viatgers que en van patir les conseqüències. En Joan i la Rosa, un matrimoni jubilat de Figueres, tornaven aquest dimarts després de passar sis dies de vacances al sud d'Itàlia quan el seu vol de Nàpols a Barcelona es va veure afectat pels retards a causa de la fallada del sistema.

L'avió de la companyia Vueling sortia de l'aeroport de Nápols-Capodichino i arribava a la terminal 1 de Barcelona-El Prat. «L'havíem d'agafar a les 10 de la nit, però ningú ens avisava ni donaven l'hora exacta de sortida», explica en Joan.

El vol va acabar essent programat a les onze de la nit i s'enlairava a dos quarts de dotze. Ara s'ho miren amb optimisme, conscients que durant la jornada d'ahir hi va haver altres passatgers que van patir retards encara més severs. «Es va resoldre bé, mentre arribem béencara que sigui amb retard...» admet.

Informats des de Catalunya

La companyia no els va informar ni del retard ni dels motius i va ser la seva filla la que els va advertir de la situació des de Catalunya. Els ànims dels altres passatgers de l'avió estaven calmats, «suposo que perquè estàvem tots molt cansats», però el retard en el vol els va endarrerir també el transport fins a Figueres.

«Preveiem ser a casa a quarts de dues de la matinada i no vam arribar fins quarts de quatre», expliquen. Descarten interposar cap reclamació contra la companyia.

El vol d'en Joan i la Rosa va ser un dels prop de 29.500 que es calcula que eren susceptibles de patir algun retard tot i que l'Eurocontrol va deixar clar que no hi va haver conseqüències per a la seguretat derivades de l'incident.

Aquesta no és la primera vegada que el matrimoni es troba amb problemes d'aquest tipus. En la tornada d'un viatge des de Dubai van perdre el vol d'enllaç a Zuric per un retard en la sortida des dels Emirats Àrabs.