L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles cobrarà 5 euros per estacionar en un aparcament habilitat a l'accés dels camins que van als Ajuntament de les Planes d'Hostolesgorgs En els dies de Setmana Santa l'aparcament va estar obert, però com que està en situació de provisionalitat no van cobrar. La previsió és que en els caps de setmana venidors tampoc cobrin. Això no obstant a partir de l'estiu, sí que cobraran.

Amb capacitat per uns 500 cotxes, l'aparcament ha estat habilitat de manera provisional a la zona de Cogolls, a l'entrada de les Planes des d'Olot.

Està situat al costat de la ruta que condueix als gorgs del molí dels Murris i de la Plana.als gorgs del molí dels Murris i de la Plana. En els dies de Setmana Santa, l'experiència va consistir en uns senyals de desviament, un camí d'accés , dues baranes separades per cinta de seguretat i una taula coberta per un tendal.

Això no obstant, fonts de l'Ajuntament han valorat que l'experiència va anar bé. També han explicat que davant de la provisionalitat de l'aparcament no van posar multes, en contra del que havien fet l'any anterior.

L'Ajuntament preveu millorar l'experiència de l'aparcament. La idea és posar una barrera vigilada al camí de Cogolls. Un vigilant tindrà la barrera baixada i només l'alçarà quan s'apropi el vehicle d'un veí de la zona.

També preveuen substituir l' actual tendal i la taula de l'entrada. Ben aviat, hi posaran una caseta, en la qual un vigilant, a més de cobrar, donarà informació sobre els gorgs i els atractius turístics de les Planes i de la Garrotxa.

La iniciativa de l'Ajuntament de les Planes referent al cobrament d'una entrada per aparcar prop de les zones de bany o de passejada dels gorgs prèn com a model el sistema posat en pràctica durant l'estiu a la zona del torrent de la Cabana entre Campdevànol i les Lloses.

En el decurs de l'estiu passat, polítics i tècnics de turisme de la Garrotxa van visitar el torrent de la Cabana per conèixer en el lloc dels fets el sistema de cobrament de la taxa

En les temporades de vacances anteriors, l'Ajuntament controlava els cotxes mal estacionats als camins dels gorgs sobre la base de sancions. Tenia un vigilant i a vegades dos que posaven multes als vehicles que trobaven aparcats a la vora del camí i que obstruïen la ruta dels cotxes dels veïns i dels vehicles de serveis que circulaven per la zona.

Sobre la base d'aquest sistema, només durant l'estiu passat els vigilants van posar 650 multes, els diners de les quals van servir per fer obres per la millora dels camins que van als gorgs i de la seva senyalització.