La Fundació Ramon Noguera i quatre entitats europees especialitzades en persones amb discapacitat intel·lectual defensen la importància de l'esport per a la inclusió social. Totes elles participen en el projecte INclusion4ALL, que lidera l'organització gironina, i que ahir també van intercanviar experiències amb integrants del Consell Esportiu del Gironès, l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) i el Girona FC. Tal com va destacar la directora gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, el propòsit era compartir «bones pràctiques» i donar a conèixer diferents accions per a «la inclusió a través de l'activitat física». Com el projecte Girona FC Genuine, la lliga d'equips de jugadors amb discapacitat intel·lectual, que van explicar Albert Mateos i Carles Saló.

L'intercanvi es va dur a terme al voltant d'una taula rodona, a l'Aula Magna de l'EUSES, dins les activitats que la Fundació Ramon Noguera ha organitzat per la Setmana Mundial de la Salut i l'Activitat Física. A banda d'aquest grup, el debat va comptar amb les entitats sòcies d'INclusion4ALL, l'Agència per la Promoció de l'Activitat Física (APGA, Eslovènia), Rotonde (Bèlgica), Primavera '85 Cooperativa Sociale (Itàlia).

Més sessions a Itàlia i Bèlgica

L'objectiu d'INclusion4ALL, que s'allargarà 18 mesos, és promoure l'accés a l'activitat física saludable i a l'esport de persones amb discapacitat, pel que totes les organitzacions que hi participen ho entenen com una eina important per promoure la salut entre aquests col·lectius. La d'aquest dijous ha estat la primera trobada dels socis del projecte i la segona es farà a Vicenza, Itàlia, el setembre; mentre que l'última serà a Brasschaats, a Bèlgica, el juny del 2019.