El programa de beques alimentàris de la Creu Roja rep, per segon any, el suport econòmic de l’empresa Nestlé, que assumirà el cost anual de set d’aquests ajuts. La setmana passada, la companyia va entregar els 4.928 euros que ha recollit entre els seus treballadors amb motiu del dia solidari, una activitat amb la qual Nestlé col·labora amb entitats socials. Aquest import permetrà becar el menjador escolar de set joves durant tot el període escolar, amb una mitjana de 175 dies a l'any.

El projecte #Menjaralsinstis de la Creu Roja de Girona va néixer a partir de la necessitat de garantir els àpats d’adolescents que cursen l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que la implantació de la jornada intensiva als instituts ha deixat els seus centres sense servei de menjador escolar. En l’actualitat, es realitza al Vallberai hi ha 38 joves becats.

La Creu Roja destaca que, amb aquest programa, vol satisfer una necessitat bàsica com és l’alimentació saludable, però que, alhora, aposta per fomentar hàbits i valors que afavoreixin la convivència i el respecte entre els adolescents. L'organització humanitària remarca que l'adolescència és el període de la vida on l’individu arriba, pràcticament, al seu creixement i desenvolupament màxim.