La junta de govern de l'Ajuntament d'Olot va aprovar ahir les primeres actuacions per a la conservació i millora de la infraestructura viària de la ciutat. El consistori actuarà en la millora del ferm de la carretera de les Tries, la finalització de la ronda de les Fonts a l'altura del carrer pintor Marsillach, el carrer de Sant Miquel, la plaça Palau i a diverses voreres.

Al carrer Sant Miquel fa poc van ensorrar dos edificis que amenaçaven ruïna. Un d'ells era l'antiga nau d'una fàbrica de curtits. A l'espai que ha quedat buit, hi preveuen fer un mirador al riu Fluvià. En aquesta zona, la pavimentació projectada ajudarà a la millora del conjunt. A la ronda de les Fonts també van ensorrar una casa en mal estat a finals de 2017.

El programa també destina part de les actuacions a la supressió de barreres arquitectòniques amb l'arranjament de voreres. Les obres es faran als carrers Vilanova, Verge de Fàtima i Bolòs, a més dels trams Folch i Torres - Joaquim Marsillach - Sant Cristòfor amb la Ronda de les Fonts i el carrer Sant Miquel.

Amb un import superior als 217.000 euros, les obres és previst que finalitzin abans de les vacances d'estiu. La que es va aprovar ahir és una primera fase del Pla d'Asfaltatge i millora de les voreres d'Olot. Per a aquest 2018 té previst realitzar noves actuacions. L'Ajuntament destina cada any un mínim de 250.000 euros a la conservació i millora del paviment.