L'Ajuntament d'Olot, en una de les seves darreres comissions de govern, va aprovar un pla per a la mobilització d'habitatges buits. El pla preveu un programa d'inspeccions que començarà a partir de l'aprovació de l'acord de la Junta de Govern referent al Pla pel Ple de l'Ajuntament del 19 d'abril vinent.

Segons ha explicat el regidor d'Habitatge, Jordi Alcalde (PDeCAT-DC), la finalitat del pla és la de sancionar els grans tenidors d'habitatges amb cèdula d'habilitat. És a dir, habitatges que estan en condicions perquè la gent hi pugui viure. També ha explicat que, per poder sancionar, l'Ajuntament ha d'estar en disposició d'un pla d'inspecció d'habitatges buits.

L'Ajuntament calcula que hi ha 11 habitatges a Olot que reuneixen les condicions. Ha precisat que es tracta d'habitatges que són propietat d'entitats bancàries. Precisament és en aquests 11 habitatges on l'Ajuntament preveu començar les inspeccions.

Alcalde ha explicat que l'Ajuntament ha comptat que a Olot hi ha 103 inscrits al Registre d'Habitatges buits de la Generalitat, dels quals 92 no tenen cèdula d'habitabilitat i en conseqüència estan exempts d'inspecció.

Segons el regidor, quedaran fora de les inspeccions els habitatges que estan buits i no estan del tot acabats i en conseqüència no tenen cèdula d'habitabilitat.

Tampoc tindran en compte els habitatges amb expedients en matèria de llicències d'obres i activitats, sanitat, consum, problemes de convivència i de comunitats de propietaris amb residents en la seva majoria grans i en situacions de vulnerabilitat.