Prop de 100 expositors, una trentena d'activitats i una vintena de mostres i exposicions configuraran enguany la Fira Comarcal de Primavera de Campllong, referent del sector agrícola, ramader i multisectorial de les comarques gironines. La 36a edició de la festa, que tindrà lloc aquest cap de setmana, oferirà als visitants les novetats de sectors com l'alimentació, serveis, la indústria, jardineria, mobles i decoració, construcció i motor.

El recinte firal d'enguany és de més de 40.000 metres quadrats, dels quals 3.500 són coberts. El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, inaugurarà aquesta edició de la Fira. Serà demà a les 12 del migdia, amb els parlaments inaugurals i visita al recinte firal amb totes les autoritats assistents.

La Fira es consolida com a referent comercial en el sector agrícola, industrial i comercial. El nombre d'expositors segueix en constant creixement. Un creixement moderat dins les possibilitats que ofereix l'espai destinat a la fira. Així doncs, la carpa comercial de 600 m2 acollirà una vintena d'expositors de diferents sectors: alimentació, serveis, tecnologia, industrial, construcció, mobiliari i decoració. L'espai comercial exterior amb més de 50 expositors, acollirà bàsicament la maquinària agrícola i industrial, nova i d'ocasió, vehicles i utillatges industrials, jardineria i serveis que oferiran totes les novetats del sector al visitant. També destaca el mercat d'ocasió de maquinària agrícola i industrial, que arriba a la seva 20a edició.

El caràcter comercial de la Fira és el motor de creixement d'una mostra multisectorial que és ja un referent a les comarques gironines, però sense oblidar el caire agrícola i ramader sumant sinergies entre tradició i progrés. La voluntat de l'organització ha estat sempre complementar aquesta gran oferta comercial on hi són representats tots els sectors, amb activitats concursos i exhibicions relacionades amb l'agricultura i la ramaderia tradicional.

Altres activitats destacades

Els restauradors del municipi participaran a la fira en la tercera edició de les jornades gastronòmiques Encargola't. Amb la voluntat de donar a conèixer més les elaboracions que es fan amb els cargols s'organitza aquesta espai gastronòmic on el visitant podrà tastar diferents elaboracions de cargols, postres i begudes. També hi haurà una zona central amb taules i cadires per degustar els productes.

Un altra dels atractius de la fira és l'espai d'activitats per a la mainada amb inflables i altres jocs per als mes petits, amb accés il·limitat durant tot el dia i a un preu de 6 ?. També hi haurà una zona d'atraccions tradicionals.

Aquest any també es podrà visitar el Museu del Camp de Campllong. S'ha habilitat un trenet turístic, que costarà 1? i que traslladarà els visitants que ho desitgin de la fira al museu del Camp, amb un agradable passeig d'uns 10 minuts de durada per l'entorn rural de Campllong. El Museu del Camp va néixer fa 8 anys amb la finalitat de conservar i difondre el treball del camp i la vida de pagès de Catalunya i deixar testimoni de l'estreta relació entre les persones, els animals i la terra, sempre present a la història de Campllong.

Concursos i exposicions

Paral·lelament a la Fira comercial multisectorial i durant tot el cap de setmana el visitant podrà descobrir com treballaven els nostres avantpassats, a la mostra d'oficis artesans i observar de prop els estris antics del camp que utilitzaven els campllonencs en el passat. El visitant també podrà conèixer una gran varietat d'animals de pagès a la 17a Mostra de Bestiar i la 9a exposició d'aus de raça.

També s'ofereixen activitats relacionades amb la natura i el treball al camp a més de propostes més culturals com el concurs de pintura ràpida, exposicions de pintures a l'oli, manualitats, exposició de fotografies antigues de Campllong, exposició d'artesania i de modelisme naval. El visitant també podrà gaudir de l'exposició Llum a l'espai. Trans fractal proposa il·luminar els espais quotidians d'una manera diferent amb una sèrie de llums de lluminositat regulable amb dissenys que són patrons simbòlics d'una nova geometria, la geometria fractal, que està basada en principis naturals.

També destacar el ja tradicional concurs de ratafia que enguany arriba a la 12a edició, o la 15a Trobada d'intercanvi de plaques de cava, cita ineludible pels aficionats a aquesta tipologia de col·leccionisme. O la trobada de puntaires on s'aplegen una cinquantena de participants.

Com a novetat d'enguany també durant tota la fira el pavelló acollirà una exposició i desfilada de vestits d'època. També es durà a terme un taller musical per a tots els publics a càrrec de la pianista Elena Babenkova.

El diumenge al matí hi haurà la presentació del llibre " Esglésies parroquials dels segles XVII i XVIII al sud del Bisbat de Girona, a càrrec del seu autor, Joan Piña, director del museu de la Catedral de Girona. Es tracta del treball guanyador de la beca de recerca La Selva, publicat pel Centre d'Estudis Selvatans. Un dels capítols està dedicat a l'església de Campllong. També hi haurà una exposició complementària sobre la mateixa temàtica i una visita guiada a l'església parroquial del municipi.

L'horari de la Fira és de les 10 del matí a les vuit del vespre. El preu de l'entrada és d'1?. El recinte firal disposa d'un servei de bar menjador amb esmorzars, dinars i berenars amb capacitat per a 500 persones.