Ryanair connectarà Girona amb Berlin a partir de l'1 de juny d'aquest any, a través de la seva filial austríaca Laudamotion. Així ho ha anunciat aquesta setmana la companyia irlandesa, que d'aquesta manera mantindrà les 42 connexions des de l'aeroport de Girona aquest estiu. Després de perdre la ruta amb la ciutat italiana de Trapani, l'aerolínia de baix cost ha apostat per afegir un vol entre Vilobí d'Onyar (Selva) i l'aeroport Berlin-Tegel. Però els avions que volaran no seran els habituals de Ryanair, sinó els de Laudamotion. Els irlandesos han adquirit ja un 24,9% del paquet accionarial i esperen que les autoritats de la competència europees avalin la compra del 75% del total. La companyia neix després de la fallida de l'antiga companyia Niki. Les noves connexions passen per unir aeroports d'Alemanya, Suïssa i Àustria amb destinacions de sol i platja, entre les quals hi ha la nova ruta a Vilobí.

El mes de març, Ryanair va anunciar que cancel·lava una ruta a Trapani (Itàlia) per aquest estiu a causa de l'anul·lació d'un contracte amb les autoritats locals. Ara, una decisió estratègica de la companyia en sentit contrari farà que recuperi la connexió número 42 per aquest estiu.

Així doncs, el total de rutes es manté però canvia el destí, si bé l'aeroport de Girona no tindrà connexió amb Sicília sinó amb Berlín. Aquest vol serà possible després de l'adquisició per part de Ryanair d'un paquet accionarial de Laudamotion, empresa sorgida després de la fallida de l'antiga Niki.