La Fundació Servei Solidari d'Olot ha posat en marxa una nova edició de l'activitat Recicla Cultura, que té com a objectiu ajudar persones sense estudis ni recursos a fer cursos de formació que en alguns casos suposen nogensmenys que treure'ls de l'analfabetisme. També serveixen per fer possible que persones nouvingudes puguin aprendre castellà i català per poder desenvolupar-se en societat. Durant els sis anys d'existència de l'activitat, unes 1.700 persones se n'han beneficiat.

L'activitat compta amb la col·laboració d'empreses, administracions, associacions i entitats. Les entitats col·laboradores posen una bústia en un lloc visible de les recepcions perquè la gent hi deixi els llibres que ja ha llegit i ha disfrutat. També poden comprar un llibre nou.

La idea consisteix a fer una borsa de llibres per exposar-los el dia de Sant Jordi en una parada al centre d'Olot. Aquell dia, la gent pot agafar-los fent una donació simbòlica. La persona que col·labora s'emporta un llibre que compta amb la garantia d'haver agradat a un altre lector, no ha de pagar el preu d'un llibre nou i encara col·labora en el finançament dels estudis de persones que necessiten saber per millorar la seva vida.

En el cas d'Olot, els llocs de recollida estan situats a la Biblioteca Marià Vayreda, a can Trincheria, a l'escola Volcà Bisaroques, a la biblioteca de l'IES Garrotxa i a l'Escola Pia d'Olot.