08 de abril de 2018
08.04.2018

L'ACA destina 172.000 euros a la millora dels comptadors d'aigua de la Garrotxa

?Apliquen mesures essencials per conèixer el rendiment dels sistemes d'abastament

08.04.2018 | 00:10

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha fet pública la resolució de la línia de subvencions adreçades als ajuntaments per al control de l'aigua subministrada a través dels comptadors d'aigua en alta. Es tracta de l'aigua que arriba directa des dels conductes principals i que encara no està tractada. Un cop està potabilitzada, ja se la denomina aigua en baixa.

L'import màxim dels ajuts és de 15.000 euros i l'ACA preveu repartir subvencions de fins a un import d'1,4 milions d'euros en el conjunt de municipis de Catalunya.

En el cas de la Garrotxa, els ajuts sumen 172.000 euros. N'hi haurà 15.000 que aniran per a la instal·lació de comptadors volumètrics en alta a l'abastament d'aigua potable a la Vall d'en Bas, mentre que 14.842 seran per a l'abastament en alta de Montagut.

A Tortellà, d'altra banda, li han tocat 5.843 euros pel document tècnic per a la instal·lació de comptadors volumètrics en alta a l'abastament d'aigua.

De la mateixa manera, Olot disposarà de 6.026 euros per a la millora del control dels cabals subministrats en alta al nucli de Batet de la Serra.

La part més important, però, ascendeix fins a 132.075 euros i està destinada al Consell Comarcal de la Garrotxa. El Consell disposa d'un organisme autònom denominat Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa. Es tracta, d'un organisme que fa accions directes en temes d'aigua a tots els municipis de la comarca. En aquest cas, els diners són per a la instal·lació de comptadors a les captacions i a les sortides dels dipòsits de regulació i la seva integració a un sistema de telecontrol en diferents sistemes d'abastament de la Garrotxa.

Es tracta de mesures essencials per conèixer els rendiments i l'eficiència dels sistemes d'abastament i, per tant, garantir una millor qualitat del servei de subministrament i un millor aprofitament dels recursos hídrics.

La major part de les propostes municipals subvencionades tenen per objectiu el control dels cabals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook