09 de abril de 2018
09.04.2018

Bescanó impulsa una campanya per controlar la vespa asiàtica

L'Ajuntament instal·la paranys en punts estratègics amb l'objectiu d'impedir que l'espècie proliferi

09.04.2018 | 12:56

Ajuntament de Bescanó ha instal·lat en diferents punts estratègics del municipi trampes per atrapar vespes asiàtiques (vespa velutina).

Aquests paranys es es mantindran actives durant sis setmanes amb l´objectiu de capturar vespes reines, per evitar que construeixin nous nius.

Aquesta campanya es realitzarà amb l´assessorament d´una empresa especialitzada que controlarà regularment periòdicament les trampes per tal de poder fer un registre dels exemplars capturats.
 

Col·laboració ciutadana

Per tal que la campanya tingui un millor impacte i resultat, l´Ajuntament demana als veïns del municipi que s'impliquin en la campanya de control i que avisin al consistori si detecten un niu primari d´entre 4 i 6 centímetres, de forma arrodonida i de color marró a les canaleres, els voladissos de les teulades, garatges i porxos, que són els llocs on les vespes reines solen fer els nius.

L'alcalde, Pere Lluís Garcia, recorda que "per cada niu primari que se´n retiri durant aquests pròxims mesos, es pot evitar la creació de fins a 50 futurs nius". Garcia ha afegit "la vespa asiàtica és un problema de tots, per això és molt important que els ciutadans de Bescanó ens ajudin en la seva detecció. Si sumem esforços aconseguirem reduir la problemàtica"


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook