La companyia Endesa començarà a subministrar energia elèctrica procedent al 100% de fonts renovables al grup de compra del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), integrat per 23 entitats universitàries. En concret, es tracta de les principals universitats de Catalunya, així com de centres de recerca i parcs científics, a més de dues universitats de Madrid, que per un import total de 60 milions d'euros durant dos anys. Amb aquest tipus d'iniciatives es fa palpable el compromís de totes les parts amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible.

L'adjudicació del subministrament d'electricitat en mitjana tensió, realitzada en modalitat de subhasta, és vigent fins a desembre del 2019 i prèviament va realitzar-se una homologació en format d'acord marc, prorrogable fins a quatre anys, en el qual el grup de compra ha posat en valor el servei i el valor afegit, com a complement al preu final adjudicat. Així, s'abastirà fins a un total de 215 GWh d'energia 100% renovable durant aquest primer any 2018 als 58 punts de subministrament de Catalunya i 54 GWh als 33 punts de Madrid, majoritàriament de la Universidad Compultense de Madrid.

El subministrament d'electricitat obtinguda amb fonts d'energia renovable és una de les apostes mediambientals d'Endesa per utilitzar de manera sostenible els recursos naturals Aquesta energia s'obtindrà de tres tipus de tecnologia: la solar, la eòlica i especialment de les hidroelèctriques, ha informat la companyia.