10 de abril de 2018
10.04.2018
Diari de Girona

Estudiants exigeixen acció política en la crisi de refugiats

Alumnes de Secundària aprofundeixen en les causes del refugi de la mà de la Fundació per la Pau

09.04.2018 | 23:28
Estudiants exigeixen acció política en la crisi de refugiats

L'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i de Batxillerat que ha participat en el projecte de la Fundació per la pau «Enfortim Drets!» el va tancar la setmana passada amb una petició explícita a les administracions i institucions amb capacitat de decisió i intervenció en les polítiques per a persones refugiades. La iniciativa ha implicat prop de 250 joves de diferents centres catalans, entre els quals hi ha l'Institut Escola de Lloret de Mar, l'Escola Pia i l'institut Montsacopa, d'Olot.

El treball promogut per FundiPau ha portat estudiants de 3r i 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat a conèixer la complexitat de la realitat que empeny ciutadans de països en conflicte a abandonar les seves llars i buscar refugi a Europa; alhora que s'han pogut apropar a la feina que realitzen les Nacions Unides i altres organitzacions que operen des de Ginebra (Suïssa), on van viatjar al febrer.

Joves de centres d'Olot i Lloret


Sis centres d'Olot, Lloret, Barcelona, Lleida i Manresa han participat en «Enfortim Drets!», un projecte que ha comptat amb el suport de la Generalitat i que es va tancar dimecres, a Tiana. Els joves van compartir els resultats de la seva recerca, els materials que han elaborat i les seves conclusions sobre les causes de la crisi de refugiats.

Abans, el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, i el president de FundiPau, Antoni Soler, van obrir la trobada, en la qual també es va aprovar un manifest que FundiPau farà arribar als ajuntaments, els governs català i espanyol, al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, a la Unió Europea, a l'ONU i a d'altres organismes internacionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook